CUKORMENTES 58% ét csokoládépasztilla Kolumbia (10 gr)

Raktáron 
Maltitollal. Közepes viszkozitás.

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb
mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából
cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre
csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd
kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek
elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik.
A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során.
A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja.
Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: kakaómassza, maltitol, kakaóvaj, szójalecitin, természetes vanília aroma.
69 Ft/dkg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről