Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
TOP termékek
Házhozszállítás

Hírlevél
Termék részletek


Étcsokoládé pasztilla 70,4 %, Equador, Callebaut (10 gr)

Étcsokoládé pasztilla 70,4 %, Equador, Callebaut (10 gr)
Tipikus latin-amerikai jelleg, gyükölcsös ízei rumos, dohányos ízjegyekkel keverednek. Közepes viszkozitás.


Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, természetes vanília.
  • Tömeg
    10 g/dkg
    Min. rendelhető mennyiség
    10 dkg
Webáruház készítés