TÁBLÁS CSOKOLÁDÉ
Péter a csokiboltról: "Amikor ott vagyok, mindenkinek jókedve van és mosolyog, a vevők nem reklamálnak, örülnek a helynek és az édességeknek."
A minőségi csokoládé ismérvei
- Gyakran saját tulajdonú, ellenőrzött ültetvényekről származó, gondosan válogatott kakaóbab az alapanyag elsősorban Jáva, Ghána, Trinidad és Közép-Amerika legjobb termőterületeiről. A világ termésének kb. 5-8%-a felel meg ennek a színvonalnak. Az eredmény: karakteres, illatos, gazdag ízvilágú csokoládék.
- A gondos és lassú pörkölés után a babot 14-18 mikron méretű szemcsékké őrlik .Az ember nyelv 17 mikron fölött már érzékeli a szemcséket .A csoki ettől olvadékony, lágy lesz és gyönyörűen kibontakozhatnak ízei.
- A konsírozás (keverés) 24-72 órát tart, ekkor tűnnek el a kellemetlen mellékízek és válik selymesen simává a csoki.
- Kizárólag drága kakaóvajat használnak.
- Bourbon vaníliát adnak hozzá.( 1kg kb százezer forint)
- Semmilyen tartósítószert, aromát, színezéket nem használnak fel.
- A kakaótartalom általában magasabb.
- Egyenletes, fényes felülettel rendelkezik, melegbarna színű, mely sötétebb, ha magasabb a kakaótartalom.
- Illatos, könnyedén roppan szép törési felülettel.
- Hosszantartó, gazdag utóízzel bír