Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
TOP termékek
Házhozszállítás

Hírlevél
Partnereink

Receptek

Halálos csokimousse

Hozzávalók: 30 dkg étcsoki pasztilla, 
4 tojás, 4 dl tejszín, 2 teáskanál cukor

Elkészítés: 
Összekeverem a tojássárgákat és a cukrot abban a a nagy edényben , amelyikben a mousse-t is fogom készíteni. Felolvasztom a csokoládét (vígőz fölött vagy alacsony teljesítményen , mikrohullámú sütőben) és még langyos-melegen hozzáöntöm a sárgája-cukor mixhez. Együtt keverem őket egy jó darabig. Felverem a tojásfehérjét és a hideg tejszínt külön-külön. Aztán felváltva rakosgatom a kétféle habot a csokihoz és mindig fakanállal óvatosan- lágyan elkeverem. Tejszínhab-kever-tojáshab -kever-tejszínhab kever ....és így tovább míg el nem fogynak. A kész csokihabot legalább 2 órát hűtöm miután a tetejét megspricceltem olvasztott étcsokival. Bármivel lehet dúsítani. (kandírozott narancsdarabok, konyakban pácolt aszalt meggy, pirított mandulaszeletek...)

 Az én kedvencem a karamellizált pisztáciadarabokkal és pici rummal gazdagított mousse.
 

Csokidomb

Hozzávalók a piskótához:4 tojás, 4 ek porcukor, 4 ek liszt, 2 ek kakaópor

Süss egyszerű kakaóporral dúsított piskótatésztát. Míg sül, készítsd el az alábbi könnyű és egyszerű csokikrémet.  

Hozzávalók a krémhez: 5 dl sűrű tejszín, *35 dkg étpasztilla vagy étcsoki apróra törve

A tejszínt az étcsokival  együtt  melegítsd, kevergesd  míg szépen elolvad. A már sima csokis tejszínt hűtsd ki (krémszerű lesz hidegen)és verd fel géppel . Egy könnyű, habos csokikrém lesz belőle. Ha kihűlt a piskóta, csipkedd darabokra és spricceld meg narancslével-(ha felnőtteknek készül narancslikőr is kerülhet bele). Egy nagy lapos üvegtálra felváltva halmozd a piskótadarabokat és a csokikrémet evőkanállal. Mikor már szép dombocska kerekedett belőle halmozd rá a maradék krémet, az evőkanállal paskold meg mindenütt hogy jó "tüskés legyen" . Olvassz meg mikróban 5 dkg étcsokoládét és egy villával, gyors mozdulatokkal "húzz" rá vékony csíkokat keresztben és hosszában is. Hűtsd legalább 1 órát tálalás előtt. Apróra vágott kandírozott narancshéjjal megszórva még finomabb. Többször kipróbálva.
 

Chilis-csokis csirke

Hozzávalók: 4 szép nagy csirkecomb, só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 2 kisebb chilipaprika , 2 evőkanál szójaszósz, 2 dl száraz vörösbor,
A mártáshoz: 20 dkg fekete csokoládépasztilla, 1 kiskanál chilipor 


Elkészítés
:A csirkecombokat félbevágjuk, sóval, borssal meghintjük, szójaszósszal meglocsoljuk. Olajjal kikent tepisbe fektetjük, rákarikázzuk a chilipaprikákat, ráöntjük a bort, és forró sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük, miközben a saját levével öntözgetjük. Ha a combok megsültek, a csokit gőz felett megolvasztjuk, rászűrjük a pecsenyelevet, és chilivel ízesítjük. A csirkecombokat ezzel a mártással tálaljuk. Sült krumplit adunk hozzá.
 

Chilis csokoládéláva csoda (2 adag)

Hozzávalók: egész tojás,1 tojássárgája, 2 púpos ek cukor, 2 lapos ek liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg 64 %-os csokoládépasztilla, 1 friss chilipaprika

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 230C-ra (gáz 6-os). Először előkészítjük a formákat, mivel utána minden viszonylag gyorsan történik: két egyszemélyes hőálló pudingformát kivajazunk, kilisztezünk, majd ugyanezt még egy rétegben még egyszer. A tojást és a cukrot habverővel fehéredésig, egész sűrűre keverjük. Ez sokkal tovább fog tartani az átlagosnál, mivel a tojáshoz képest viszonylag kevés a cukor mennyisége( 5-6 perc). Vízgőz fölött egy edényben felolvasztjuk a csokoládét és a vajat, beledobunk egy friss, teljesen kimagozott chilipaprikát. (vagy egy pici csipet cayenne bors). A chilipaprikát átforgatjuk az olvadt csoki-vaj masszában, majd eltávolítjuk. Levesszük a tűzről és egyenletesen beleforgatjuk a tojásmasszát és a lisztet. Elosztjuk a két formában (ne legyen teljesen tele, mert még meg fog emelkedni), betesszük a sütőbe. Pontosan 6 percig sütjük (sütőfüggő! )Kívülről kérges kell hogy legyen, de még remegjen). Kiborítjuk egy tányérra és azonnal tálaljuk. Belül folyik.
 

Málnás trüffel

Hozzávalók
50 dkg 55 vagy 71 %-os étpasztilla, 8dkg vaj, 1,5 dl sűrű, igazi tejszín, kb 20dkg ) fagyasztott málna, *kakaópor

Elkészítés: A tejszínben óvatosan felolvasztom a csokoládét (mikroban vagy gázon ), simára keverem és elkeverem benne a vajat is. Beledobálom a málnát, addig keverem míg szét nem esik apró darabokra. Több órára (egy éjszakára) hűtőbe teszem. Vagy egy jól zárható szekrénybe vagy a páncélszekrénybe. Ha megdermedt, kis formátlan falatkákat formázok belőle ( úgy nézzen ki, mint a szarvasgomba - innen a név: truffle, trüffel) és minél finomabb kakaóporba forgatom. Abbahagyhatatlan.

Webáruház készítés