Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
TOP termékek
Házhozszállítás

Hírlevél
Termék részletek


Étcsokoládé pasztilla 70%, Menakao madagaszkárról, standard (10 gr)

Étcsokoládé pasztilla 70%, Menakao madagaszkárról, standard  (10 gr)
69 Ft/dkg
70% fekete csokoládé pasztilla, Menakao , standard, egyenesen Madagaszkárról. Végre egy olyan csokoládé-alapanyag, mely igazi karakterrel bír: a csodás madagaszkári criollo kakaóbabból készül, melynek gyümölcsös, savanykás utóízeit szépen megmutatja. A belőle készült bonbon, trüffel igazi, karakteres finomság lesz. Magasabb kakaótartalomnál sem kesernyés.

Viszkozitása közepes (***)

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: madagaszkári kakaóbab, nádcukor, kakaóvaj, napraforgó lecitin
Kakaótartalom min.: 70%
Nyomokban dióféléket, GMO mentes szójalecitint, szezámot, tejet tartalmazhat
Tápérték 100 g-ra vonatkoztatva:
Energia: 620,66 kcal
Zsír: 46,4g (telített: 12,9 g )
Szénhidrát: 40,5 g (ebből cukrok: 36,2 g)
Fehérje: 10,3 g
Só: 0,03 g
  • Tömeg
    10 g/dkg
    Min. rendelhető mennyiség
    10 dkg
Webáruház készítés