Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
TOP termékek
Házhozszállítás

Hírlevél
Termék részletek


Étcsokoládé pasztilla 100 %, Menakao madagaszkárról, standard (10 gr)

Étcsokoládé pasztilla 100 %, Menakao madagaszkárról, standard  (10 gr)
79 Ft/dkg
Csodás,húzós, gyümölcsös, savanykás mély csokoládéíz. Dugig magnéziummal, hisz még a teljes kakaóbab minden összetevője benne van.
Végre egy karakteres csokoládé paleo diétát követőknek, cukorbetegeknek, egészségtudatosoknak. Nyírfacukorral keverve tökéletes. Mexikói csokis ételekhez nagyon illik, én a Mole csirkét készítettem vele és lenyűgözött mindenkit.

Viszkozitása közepes (***)

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: madagaszkári kakaóbab, kakaóvaj, szójalecitin
Nyomokban dióféléket, GMO mentes szójalecitint, szezámot, tejet tartalmazhat
Tápérték 100 g-ra vonatkoztatva:
Energia: 635,7 kcal
Zsír: 51,02 g (telített: 11,75 g )
Szénhidrát: 30,5 g (ebből cukrok: 0 g)
Fehérje: 13,6 g
Só: 0,02 g
  • Tömeg
    10 g/dkg
    Min. rendelhető mennyiség
    10 dkg
Webáruház készítés