Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
TOP termékek
Házhozszállítás

Hírlevél
Termék részletek


Étcsokoládé pasztilla 55%, belga (10 gr)

Étcsokoládé pasztilla 55%, belga  (10 gr)
  • Étcsokoládé pasztilla 55%, belga  (10 gr)
36 Ft/dkg
Kiegyensúlyozott kakaótartalommal bír, kiváló forró csokoládé, csokifondü, tortabevonat, bonbon, trüffel, praliné készülhet belőle.
Ha táblás csokit önt vagy bonbont készít mindenképp temperálnia kell.

Viszkozitása közepes (****)

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik. A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során. A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja. Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, szójalecitin, természetes vanília.

Energia: 2186 kJ (528 kcal)
Összes zsír: 35 g
Telített zsírsavak (SAFA): 21,4 g
Összes szénhidrát: 47,6 g
Cukrok: 44 g
Összes rost: 7,8 g
Összes fehérje: 5,5 g
Só: < 0,1 g
Az adatok 100 g termékre vonatkoznak!
  • Tömeg
    10 g/dkg
    Min. rendelhető mennyiség
    10 dkg
Webáruház készítés