Termék részletek


CUKORMENTES étcsokoládé pasztilla 58%, kolumbiai (10 gr)

CUKORMENTES étcsokoládé pasztilla 58%, kolumbiai (10 gr)
68 Ft/dkg
dkg Kosárba Kosárba
Maltitollal. Közepes viszkozitás.

Hogyan készül?
A csokoládé gyártásához finomra őrölt kakaóbélt (cocoa-nib)használnak, amit kakaómasszának hívnak. Minél nagyobb
mennyiségben tartalmaz az alapanyag kakaót, annál jobb a minősége. A kakaómasszából
cukor és kakaóvaj hozzáadásával, acélhengeres finomítással a kakaó és a cukorszemcséket mikroszkópikus méretre
csökkentik. Ezután következik az úgynevezett konsírozás, amikor is a csokimasszát kevertetik, darálják, majd
kakaóvajat és lecitint adnak hozzá. A kevertetés arra jó, hogy a csokoládé levegőzik és a keserű, savas ízek
elpárolognak. Ezután temperálnak, vagyis felhevítik és lehűtik a csokoládét, majd ezt folyamatosan ismételgetik.
A temperálás lágy, matt fényt ad a csokoládénak.
A csokoládé folyékonysága fontos a gyártás során.
A csokoládé folyási tulajdonságait elsősorban a kakaó és cukor szemcsemérete befolyásolja.
Ha a zsírtartalom magasabb, a viszkozitás csökken.

Összetevők: kakaómassza, maltitol, kakaóvaj, szójalecitin, természetes vanília aroma.
  • Összetevők: kakaómassza, maltitol, kakaóvaj, szójalecitin, természetes vanília aroma. Min, kakaótartalom: 58%
    A tejet tartalmazhat. Diót, mogyorót nem tartalmaz.

    Energia 490 kcal
    Fehérje 6 g
    Szénhidrát 52 g
    Zsír 8 g
  • Tömeg
    10 g/dkg
    Min. rendelhető mennyiség
    10 dkg
Webáruház készítés